R.A.K

Styrkeløft

Afspil video

Squat

Afspil video

Bænkpres

Afspil video

Dødløft

Hvad er styrkeløft?

Der findes to konkurrencetyper i styrkeløft. Den ene kaldes trekamp og består af disciplinerne ”squat” (benbøjning), ”bænkpres” (liggestem) og dødløft (løft fra gulvet). Vinderen er den, som løfter mest totalt set i de tre discipliner. Der udleveres også disciplinmedaljer. Den anden konkurrencetype er enkeltdisciplinen bænkpres, hvor der, som navnet antyder, kun konkurreres i bænkpres. Konkurrencerne er for både mænd og kvinder.

Kort om løftenes udførelse:

I squat tager løfteren stangen ud fra stativet på ryggen, træder lidt tilbage, går ned ”under vandret” og rejser sig op i strakt stilling. I bænkpres sænker løfteren stangen ned på brystet fra strakt stilling og strækker/løfter derpå stangen op til udstrakt stilling. I dødløft tager løfteren fat i stangen og løfter den op, indtil han står med både knæ og ryg i udstrakt stilling.

Reglerne er ikke helt så enkle som beskrevet ovenfor. Hvis du gerne vil læse mere, kan du her på styrke.dk under Info finde IPF’s tekniske regelsæt. Der findes afhængigt af alder op til henholdsvis 9 og 8 vægtklasser for mænd og kvinder.

Hvordan kommer jeg i gang med styrkeløft?

De fleste nye træner 2-3 gange om ugen, men på et tidspunkt kan du øge træningsmængden og intensiteten og begynde at gøre dig klar til den første konkurrence. Du skal aldrig være bange for ikke at ”være stærk nok”.

Der er fællestræning i RAK og mange muligheder for at træne med mere erfarne styrkeløftere.

Du bliver teknisk hurtigere bedre hvis du træner med andre. Vi opfordre også til at optage dine løft på mobilen også se dem igennem og lære af dine fejl…vær nørdet med din teknik.

Opbakningen til nye løftere er stor, og du kan påregne al den støtte, du har brug for. Der findes naturligvis også begynderkonkurrencer, og der er flere alderskategorier. Så selv i en lidt sen alder kan du med stort udbytte starte med styrkeløft. Sørg altid for i starten at træne, mens en mere erfaren løfter, en træner, instruktør o.l. er til stede.

Du kan melde dig ind i klubben her. 

Afspil video

Low-bar Squat

Afspil video

Sumo dødløft